Heluna-lehmän jalkahaava
Otsonivesi mahdollisti maitotuotannon jatkuvuuden

Tuotannon jatkuvuus

Maitotilat ovat ahtaalla – tuottajahinnat eivät nouse kustannusten mukaan, sääntely on tiukkaa ja lehmät vaativat tarkkaa huolenpitoa. Yhdenkin lehmän tuoton menettäminen on kallista, eläin kun ei lopeta syömistä ollessaan kipeänä.

Heluna-lehmän jalkaan oli tullut haava, jota alettiin heti hoitamaan otsonivedellä. Tila on luomutila, joten antibioottien käyttöä on rajoitettu. Antibioottihoidon aikana lehmästa saatava maito menee hylkyyn. Kun otsonivesihoito aloitettiin välittömästi, maito saatiin talteen, eikä haava ehtinyt tulehtumaan.

Helunan jalkahaava
Lypsyn yhteydessä luomumaitotilalla Heluna-lehmällä havaittiin syvä ja laaja haava takajalassa. Haava vaikutti niin vaikealta hoitaa, että ensimmäinen ajatus oli teurastaa lehmä. Koska otsonivesi oli tullut tilalliselle tutuksi muusta yhteydestä, päätti hän ainoana haavanhoitotoimenpiteenä huuhdella haavaa otsonivedellä.

 

Otsonivesi tulehduksen ehkäisyyn

”Lehmille tulee haavoja jalkoihin sekä erilaisia sorkkatulehduksia. Yksi tilamme lehmistä sai niin pahan haavan että harkitsimme suoraan sen laittamista pois.

Päädyimme tekemään lehmälle viikon ajan otsonivesihuuhtelua aamuin illoin 0,5 – 1 ppm pitoisella otsonivedellä – haava oli niin paha että sitä olisi ollut vaikea hoitaa.”

Helunan parantuminen

”Haava oli viikon huuhtelun jälkeen ummessa, toki jalassa oli paise. Nyt, kun asiasta on kulunut 6 kk, tuo paise on melko huomaamaton. Mikä parasta, koska olemme luomutila, niin lehmän maito oli koko ajan myyntikelpoinen. Jos olisimme antaneet lehmälle antibiootin, niin maitoa olisi mennyt hylkyyn paljon. Nyt näin ei käynyt, kiitos otsoniveden.”

Ennen

Jälkeen

"Luomutilallisena ymmärrän otsoniveden käytön hyvin. Tällä on kaikessa terveydenhoidossa – siis myös ihmisillä – mieletön potentiaali."
Tuomo
Luomutilan omistaja

Tutustu Hydzonen tuotteisiin tästä!