Misu-hevosen sädemätä
Otsonivedellä sädemätäongelma parani

Hevosten sädemätä

Sädemätä on kiusallinen anaerobisten bakteerien aiheuttama tulehdus, joka altistaa hevosen monelle muulle ongelmalle. Hevosen kavion säde tulehtuu ja hevosen normaali askellus estyy. Tällöin hevosen käyttö mm. ravikilpailuissa, esteratsastuksessa ja kouluratsastuskäytössä ei ole mahdollista. Hevonen kärsii.

Misu-hevosta oli hoidettu jo reilun vuoden, kavion hajusta päätellen hevosella on jatkuva tulehdustila päällä, vaikka tallissa olosuhteet on järjestetty siten, ettei sädemätää pääsisi esiintymään. Niin kuitenkin kävi.

Ongelman tunnistaa jo hajusta

Misu-hevosen omistaja oli kuullut Candy-tamman hoidosta ja otti Hydzoneen yhteyttä ja halusi kokeilla otsonivettä hevosen sädemätään.


”Hajun yltyessä ja säteen tulehdustilan levitessä silmämääräisesti ryhdyin etsimään uusia vaihtoehtoja hoidolle. Otsonivesi tuntui järkeenkäyvältä vaihtoehdolta, mutta kokemusta oli vähän.”

Huuhtelu helpottaa

”Itse huuhtelu oli helppoa otsonipetoisuuden ollessa välillä 0,2 – 1 ppm.

Hämmästys ennen kolmatta huuhtelukertaa oli iso – aiemmin mädän haju oli ollut voimakas, mutta en tuntenut hajua lainkaan. Omasta hajuaistista varmistuttuani havahduin siihen että säteessä näkyvä mätä oli alkanut parantua – siis vain kolmella huuhtelukerralla. Viikko aloituksesta merkit olivat aivan selvät.”

Säteen paraneminen

Nyt pitkään kestäneet sädemätäongelmat ovat jo melkein poissa. 

Otsonivesihuuhtelu on helppoa ja kivaa – hevoseni ei ole moksiskaan huuhtelusta ja kaikki sujuu kuin tanssi. Kun kesä tulee niin monille hevosille tulee rivi. Itse en muuta käyttäisikään kuin otsonivettä.

Ennen

Jälkeen

"Itse en muuta käyttäisikään kuin otsonivettä."
Maija
Hevosen omistaja

Tutustu Hydzonen tuotteisiin tästä!