Muru-tamman potkuhaava
Otsonivesi pelasti nuoren tamman lopetuspäätökseltä

Vakava tulehdus potkuhaavassa

5 vuotias Muru-tamma sai lopetustuomion vaikean MRSA-haavatulehduksen johdosta. Hevonen oli saanut laajakirjoisen antibioottikuurin sekä penisilliinisalvaa, mutta hoito oli tehoton. Eläimen hoitaja oli lukenut otsonivedestä ja päätti kokeilla sitä viimeisenä keinona. Alle kolme viikkoa haavan huuhtelun aloittamisesta tamma pääsi terveenä takaisin laitumelle. Muru sai ensimmäisen varsansa kesäkuun puolivälissä 2022.

Potkuhaava

Muru on lohjalaisen hevostilan 5-vuotias tamma. Keväällä 2021 Muru sai suuren potkuhaavan oikean etujalan eteen. Eläinlääkäri poisti muodostuneesta rakkulasta 14 litraa kudosnestettä ja antoi välittömästi laajakirjoisen antibioottikuurin. Haava kuitenkin tulehtui antibioottiresistenssistä MRSA bakteerista. Murun kunto heikkeni nopeasti ja hevosen omistaja teki päätöksen eläimen lopettamisesta.

Otsonivesi tulehduksen hoitoon

Murun hoitaja oli kuullut otsoniveden käytöstä antibioottiresistenssien bakteerien desinfiointiin. Hoitaja otti yhteyttä Hydzoneen, ja otsonivettä päätettiin vielä kokeilla hevosen pelastamiseksi. Talliin asennettiin Hydzonen otsonilaite, joka generoi vesijohtovedestä desinfioivaa otsonivettä. Otsonivettä ruiskutettiin suoraan sisälle haavaan muutama minuutti aamuin illoin.

Murun parantuminen

Otsoniveden käyttö puhdisti haavan ja desinfioi antibioottiresistenssin bakteerin. Murun vointi koheni nopeasti, ja jo kahden viikon jälkeen käytön aloituksesta tamma oli takaisin laitumella. Muru parani täysin, arpikudos muistuttaa vammasta mutta muuten Muru on täysin terve. Muru on erittäin huolehtivainen varsastaan, joka olisi jäänyt syntymättä jos haavaa ei olisi saatu hoidettua.

Ennen

Jälkeen

Ilman otsonivettä ei olisi Murua! Otsonivesi osoittautui erittäin tehokkaaksi jo ensimmäisellä huuhtelulla.
Jukka
hevosten hoitaja

Tutustu Hydzonen tuotteisiin tästä!